Bake off Vlaanderen #Afl5 – Moelleux 

De chocoladeweek in Bake off… de spanning in de tent druipt van je tv-scherm. Ik kan me zo goed inbeelden wat de kandidaten voor stress op hun schouders hebben hangen. En al zeker met Herman in de buurt. Uit deze aflevering is de moelleux dan nog de makkelijkste optie. Hoewel de barbaren van de productie van Bake off er voor kozen om de kandidaten zonder recept er eentje uit hun hoed te laten toveren, maakte ik er eentje met recept. Een moelleux is voor mij echt een verwenreceptje en ik combineer hem dan ook meestal met een bolletje ijs en aardbeitjes.

Voor 4 personen

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren 
  • 2 dooiers
  • 30 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • snuifje zout

Bakkers houdt u klaar en bakken maar!

Laat de chocolade samen met de boter smelten. Dit kan prima op een lage stand in de microgolf oven. Klop de eieren, eidooiers en suiker licht op. Voeg hieraan de bloem toe en wanneer dit een glad mengsel is, zonder klontjes, voeg je het chocolade-boter mengsel eraan toe. Voeg hier ook nog de snuif zout aan toe en giet in de serveer-ringen.

DSC05339.JPG

Ik vind het makkelijk om de serveer-ringen onderaan toe te maken met aluminiumfolie. Die haal ik er voor het bakken af. Op die manier kan de moelleux niet blijven vastplakken aan de bodem. Plaats de ringen minstens een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210°C en bak af gedurende 8 minuten. Bij mijn oven is dit altijd een perfecte timing maar iedere oven is anders. Haal ze uit de oven en plaats in het midden van het bord. Ga nog even langs de rand met een mesje en verwijder de ring. En dan is het fingers crossed dat je moelloux perfect lopend is vanbinnen.

bon ap