They see me rollin’ – Chocolade-amandel koekjes

Het wordt beschamend, bijna elk recept begin ik met uit te leggen hoe simpel het recept wel niet is. Dit is bij deze koekjes nog meer van toepassing dan ooit ervoor. Maar ik beloof het, ze zijn net zo simpel als ze lekker zijn! Ik deed er een goede snuif zout in, want dat vind ik heerlijk! Het geeft een extra diepte aan een anders misschien saai koekje. Geen fan van iets speciaal? Laat het zout dan gewoon vallen en je een standaard lekker koekje! De chocoladekern bekom je door een lange worst te rollen van je chocolade deeg en deze op te rollen in een uitgerold jasje van vanille koekjesdeeg. Veel rolplezier! ūüėȬ†

Voor een 25-tal koekjes;

  • 250 gram roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur)
  • 150 gram bloemsuiker
  • Pakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 350 gram bloem + 50 gram
  • 40 gram cacaopoeder
  • 100 gram amandelschilfers¬†

Meng in een kom de boter, bloemsuiker, vanillesuiker, ei en 350gr bloem. Kneed alles samen, het deeg zal een beetje plakkerig blijven maar dit komt omdat het nog niet af is en we het nog moeten verdelen. Dit plakkerige deeg vormt de basis van de twee verschillende soorten deeg. Verdeel het deeg in twee delen, 1/3de en 2/3de van het deeg. Neem het kleinste stuk deeg en voeg er de 50 gram bloem aan toe die je aan de kant hebt gehouden. Kneed niet teveel maar net genoeg tot je een mooi deeg krijgt. 

Neem nu het resterend 2/3de van het deeg en voeg er de 40 gram cacao aan toe. Meng tot je een mooi egaal donkerbruin deeg bekomt. Meng er de amandelschilfers onder. Deze gaan breken maar dat is niet erg.

Rol je vanilledeeg met de deegrol uit op een bebloemde ondergrond. Zorg ervoor dat het overal even dik is en rechthoekig. Rol je chocoladedeeg uit tot een dikke worst en plaats deze op de rand van het vanilledeeg. Rol het vanilledeeg over de chocoladeworst en druk goed aan zodat de twee lagen één geheel vormen. 

Plaats een kwartiertje in de vriezer en snijd gelijke dikke stukken van je koekjesrol. Draai je rol af en toe om, zo zorg je ervoor dat je je mooie cirkels behoudt.

Plaats de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak op 180¬įC gedurende 8 tot 10 minuten tot je vanillerandje goudbruin is.¬†