Power puff pastry – Pompoen-spek bladerdeeghapje met ahornsiroop 

Deze baby maakte ik dankzij twee factoren. Eén; het is één van mijn favoriete gerechtjes in één van mijn favoriete restaurants. Twee; ik had nog pompoen in de vriezer die al sinds Halloween schreeuwde om iets lekkers mee te doen. Toegegeven, zo lekker als op restaurant is hij niet maarja ik heb nu eenmaal een goed excuus nodig om terug te keren 😉 De combo van pompoen en spek met het zoete van de ahornsiroop is voor mij een echt winnaar. Ik heb hem graag krokant dus ik bak het bladerdeeg op voorhand wat af.

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 gram gemixte pompoen
  • 5 reepjes spek
  • Ahornsiroop
  • Geitenkaas
  • Klontje boter

Verwarm je oven op 185°C. Begin met je bladerdeeg uit te snijden in een rechthoek. Gebruik strookjes bladerdeeg en plaats deze rondom rond de randjes van de rechthoek. Plaats ondertussen je spek op een bakpapier in de oven, totdat het crispy is. Smeer de randjes van het bladerdeeg af met de gesmolten boter. Heb je je bladerdeeg graag krokant, bak dan je bladerdeeg 5 minuutjes af. Prik vooraf wat gaatjes met een vork. Zorg ervoor dat je pompoenpuree voldoende is afgekruid met peper en zout. Smeer een dikke laag van de pompoenpuree over het bladerdeeg en laat nog een 5-tal minuutjes bakken. Mag je bladerdeeg wat zachter, doen dan een laagje pompoenpuree op het rauwe bladerdeeg. En bak af gedurende 10 minuten. Leg het krokante spek op de pompoenpuree alsook wat stukjes geitenkaas en plaats nog even in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin en gaar is. Besprenkel als laatste met ahornsiroop naar smaak.