That’s how the cookie crumbles – American cookies

Whoops! Ik vrees dat ik het aantal van deze American cookies dat ik naar binnen speelde niet meer op 1 hand kan tellen. Heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat ze overheerlijk zijn. Lekker chewy vanbinnen en overladen met chocolate chips. Ik vind ze lekker als ze goed groot en niet te dik zijn maar ik leg je ook uit hoe kleine dikke koekjes maakt. Helaas passen ze niet in je tas melk als je ze te groot maakt natuurlijk. In een afgesloten doos blijven ze ongeveer een weekje goed. Note to self; Je moet ze dus niet allemaal tegelijkertijd opeten.

Voor ongeveer 20 koekjes;

 • 250 gram bloem
 • 125 gram roomboter
 • 50 gram kristalsuiker
 • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1 ei
 • 100 gram bakvaste chocolate chips
 • 70 gram gehakte witte chocolade 
 • Snuif zout
 • Snuif baking soda
 • Half zakje bakpoeder
 • Zakje vanillesuiker

 

Smelt de boter en klop er de kristalsuiker, basterdsuiker en vanillesuiker door. Voeg het ei en het zout toe en meng alles goed. Roer er met een spatel de bloem, bakpoeder en baksoda onder. Als je het makkelijker vindt kan dit ook prima met je handen. Spatel er ten slotte de chocolade onder en maak bolletjes van het deeg. Verwarm je oven op 170°C en plaats de bolletjes deeg op een plaat of schaal en zet ze gedurende 5-10 minuten in de vriezer. Hoe langer je ze in de vriezer zet hoe kleiner en dikker je koekjes zullen zijn. Het is wel belangrijk dat ze minstens 5 minuten de vriezer ingaan, anders zullen ze uitlopen over heel de bakplaat. Plaats de bolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat daarbij voldoende plaats tussen de bolletjes. Ik deed maar 6 koekjes per bakplaat. Bak ze af gedurende 12-15 minuten en laat ze afkoelen op het bakpapier.