White chocolate matters – Witte chocolade moelleux

Ik geef toe, er is niets beter dan een goede chocolade moelleux. Maar deze witte variant komt toch aardig goed in de buurt! Deze versie is natuurlijk een stuk zoeter en niet te vergelijken met de bittere en pure original. Ook de bereiding is een tikkeltje anders en fragieler maarrrr eens gelukt is ie hemels! Sorry burger king maar volgende keer maak ik mijn hot blondie gewoon zelf!

Voor ongeveer 5 stuks;

  • 50 gram boter
  • 120 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 2 grote eetlepels bloem

Vet je serveerringen in. Ik maak steeds een bodem van aluminiumfolie zoals in mijn recept van chocolade moelleux.  Smelt de witte chocolade samen met de boter au bain marie. Klop de eieren samen met de suiker luchtig. Schep er voorzichtig het chocolade-botermengsel onder. Eens gemengd schep je ook de bloem er voorzichtig onder. Zet minstens 2 uur in de koelkast. Je kan het beslag ook makkelijk een dag op voorhand maken.

blondie

Verwarm de oven op 180°C en plaats de vormpjes voor ongeveer 10 minuten in de oven. Dit is het moeilijkste deel want iedere oven is anders. Zo ervoor dat je de eerste keer altijd een of twee test gebakjes hebt. Ga met een mes langs de rand van de moelleux en draai je vormpje om en verwijder de aluminiumfolie. Heel lekker te serveren met ijs, bessen of speculaascrumble.