You are berry special! – Aardbeientaartjes

Alweer een klassieker! Maar dat zijn de beste natuurlijk. Ik vind ze er prachtig uit zien, deze aardbeientaartjes. En ze smaken net zo lekker als ze eruit zien. Licht en luchtig zijn ze niet maar fris, fruitig en zoet daarentegen wel. Een kruimelige amandelbodem, royale hoeveelheid smuige pudding, luchtig zoete merengue en fris fruitige aardbeien. Beter kan niet toch?

Voor ongeveer 12 taartjes;

banketbakkersroom:

 • 750 ml melk
 • 7 eidooiers
 • 100 gram suiker
 • 60 gram maizena
 • 1 vanille stokje of 1 zakje vanillesuiker

Zanddeeg:

 • 125 gram boter (kamertemperatuur)
 • 100 gram suiker
 • 1 ei
 • 30 gram amandelpoeder
 • 250 gram bloem
 • snuif zout

Merengue:

 • 100 gram eiwit
 • 200 gram bloemsuiker
 • 1 bakje aardbeien
 • 1 bakje aalbessen

aardbeientaartje

Breng de melk aan de kook en meng ondertussen de eidooiers, suiker en maizena. Roer dit goed door zodat je een mengsel zonder klonters hebt. Giet hierop een deel van de kokende melk en roer snel door. Giet dit terug bij de resterende melk op het vuur en roer voldoende. Laat de pudding “ploffen” en giet deze in een andere kom en plaats deze in koud water. Roer zodat er geen velletje op kan komen en de pudding kan afkoelen.

deeg

Kneed alle ingrediënten tot een egaal deeg. Doe dit niet te lang maar net lang genoeg totdat je een stevig deeg hebt.  Plaats deze voor een half uurtje in de koelkast. Verdeel het deeg over de cupcakevormpjes van het bakblik. Ik maakte eerst een platte schijf en duwde deze zo gelijk mogelijk uit in de vorm. Zorg ervoor dat de hoekjes goed gevuld zijn en je deeg niet te dik is. Bak ze in de oven op 190°C gedurende 12-15 minuten. Laat ze afkoelen in het blik en haal ze, eenmaal afgekoeld uit het blik door er omgekeerd stevig meer te tikken.

Spuit de royaal pudding over de bodem van de vormpjes. Plaats 5 aardbeien (of 2,5 als het grote zijn) gelijkmatig op de taartjes. Spuit eventueel in het midden nog wat extra pudding. Klop in een vetvrije kom de bloemsuiker met het eiwit stevig. Spuit met een gekarteld mondje stevige toefjes en werk af met een aalbes.