That’s the sprits-it! – Bake off alf1 – Spritskoeken

Het is weer tijd voor Bake off vlaanderen! Vorig jaar heb ik van elke aflevering een baksel uitgeprobeerd en dat doe ik dit jaar super graag opnieuw! Uit de eerste aflevering koos ik de spritskoeken. Zoals Regula in de aflevering zei: “Een goede spritskoek is goud waard!”. Simpel maar het moet zeker op de juist manier gemaakt worden. Zo krijg je een lekkere, niet te droge doek, die wegsmelt in de mond.

Voor ongeveer 14 koekjes;

  • 200 gram melkerijboter
  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 half zakje bakpoeder
  • snuif zout

Zorg dat je boter op kamertemperatuur is. Zachte boter is belangrijk bij dit recept. Klop de boter los, voeg de suiker toe en klop nog eens goed door. Voeg het ei, vanillesuiker en zout toe en klop nog een keertje goed door. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Klop alles nog een laatste keer door. Doe dit niet te lang. Net lang genoeg tot het deeg één geheel is.

Doe de helft van het deeg in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit gelijke vormen van het deeg. Ik deed dat in de typische sprits-vorm en rondjes. Zet De koekjes voor minstens een half uurtje in de koelkast, zo behouden ze mooi hun vorm. Bak ze af gedurende 10 minuten op 180°C.