Chocolade wafels – Bake off alf 5

Wat is er nog beter dan wafels? Juist ja! Chocolade wafels! Deze zijn net als gewone vanillewafels lekker zacht maar dan met chocoladesmaak. Alweer een super makkelijk receptje ook. De wafels blijven in een luchtdichte doos 5 tot 6 dagen houdbaar.

Voor ongeveer 20 wafels

  • 350 ml melk
  • 350 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram cacaopoeder
  • Half zakje bakpoeder
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram chocolate
  • Snuif zout

  Dit is weer zo een gooi-alles-samen-in-één-kom-receptje. Begin met de droge inredieneten en voeg hier de natte aan toe. Roer alles goed door elkaar. En voeg als laatste de chocolate chips toe.

 • Verhit het wafelijzer en vet deze in met bakspray (tip van de eeuw!). Afhankelijk van de grote van je wafelijzer, vul je het ijzer met 1 tot 2 lepels beslag. Het deeg is vrij lopend dus het loopt vanzelf in het ijzer. Bak de wafels gedurende ongeveer 4 minuten. Check of de wafels gaar zijn en laat ze afkoelen op een rooster.