Bananencupcakes met nutella- Bake off alf 7

Aangenaam verrast keek ik naar de bake off opdrachten van deze aflevering. Cupcakes! Het beste wat er is! Altijd de perfecte hoeveelheid voor een tussendoortje (oké uiteindelijk net iets teveel, maar dus perfect 😉 ) Inspiratie voor deze cupcakes vond ik tijdens mijn ontbijt. Ik ben namelijk verzot op boterhammekes met choco en banaan. Ahja ik ben dan nog efkes bekomen van de shock, want mijn voorspelde winnaar is er deze week uit. Deed je goed Peter!

Voor ongeveer 12 cupcakes

  • 250 gram bloem
  • 3 bananen
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 100 ml olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 bakvast chocoladedruppels (zwart of melk)

Als afwerking:

  • bananenchips
  • Een beetje gesmolten witte chocolade
  • Nutella

bananencupcakes

Dit is weer zo een gooi-alles-samen-in-één-kom-receptje. Plet de bananen. Meng hieronder de olijfolie, suiker en het ei. Spatel er de bloem en het bakpoeder onder. En voeg als laatste de chocolade druppels toe. Schep het deeg met een ijsschep of twee lepels in de cupcakevormpjes in het muffinbakblik. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten gaar. Laat ze op een rooster volledig afkoelen en besmeer ze royaal met de nutella. Werk af met witte chocolade en een bananenchips