For all the minions – Zachte bananenkoekjes

Om de een of andere reden blijven er hier altijd bananen over, die dan te rijp zijn om zo op te eten. Het spreekt dan ook voor zich dat ik fan ben receptjes met rijpe bananen! Zo krijg je in de plaats van extra groenafval en een schaamtegevoel dat je die bananen weeral moet weggooien, heerlijke koekjes. Verwacht je aan lekker zachte, bijna cake-achtige, zoete koekjes met een volle bananensmaak.

Voor ongeveer 20 koekjes:

  • 300 gram zelfrijzende bloem
  • 170 gram suiker
  • 170 ml arachide of zonnebloemolie
  • 2 rijpe bananen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snuifje zout
  • 150 gram extra suiker + snuifje kaneel

Plet de banaan fijn in een grote mengkom. Zorg ervoor dat er geen grote stukjes meer zichtbaar zijn. Voeg er de vanillesuiker, snuifje zout, 170 gram suiker en olie aan toe en meng. Meng er met een spatel de bloem onder. Laat het deeg minstens een uurtje afkoelen in de koelkast.

bananenkoekjes

Verwarm je oven voor op 180┬░C. Rol balletjes van het deeg en rol ze door het suiker-kaneel mengsel. Het deeg voelt vettig aan en perfecte balletjes zijn onmogelijk te maken, maar in de oven zullen ze smelten tot ronde koekjes. Plaats ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat met voldoende plaats tussen alle bolletjes. Ik deed er 9 per bakplaat. Plaats ze voor 10 minuutjes in de oven en bak tot ze een gouden randje hebben. Laat ze op het bakpapier afkoelen. In een afgesloten doos kan je de koekjes tot 5 dagen bewaren.