The quarantine drink – Dalgona coffee

Waar ik me zoal mee bezig houd tijdens deze (hopelijk bijna afgelopen quarantaine)? Sippin’ dalgona coffee all day long! Ik had het al een paar keer voorbij zien komen en had netjes de verleiding kunnen weerstaan. Ik wist natuurlijk al lang dat, eens ik geproefd had van deze hype, ik direct verkocht en verslaafd ging zijn. Uiteindelijk werd ik verleid door mijn beste vriendin om er toch eentje te maken. En ik moet bekennen sinds die dag heb ik er elke dag eentje gedronken. Ik was altijd al een ijskoffie-fan maar het is een heel gedoe om ze zelf te maken. Met de dalgona coffee heb ik op 5 minuutjes een heerlijke frisse ijskoffie. Voor iedereen die hem nog niet gemaakt heeft, zie hier het “recept”. Maar! Ik heb je gewaarschuwd, het is verslavend! 

dalgona

Voor 1 dalgona coffee:

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker (ik gebruik 1tje, dat is voldoende zoet voor mij)
  • 2 eetlepels warm water
  • 200 ml half volle melk
  • ijsblokjes

Dit “recept” bestaat uit 3 ingrediënten en is ook klaar in 1, 2, 3. Klop de 2 eetlepels koffie, suiker en het water op in een hoge kom tot het fluffy en stevig is. Als je pieken kan maken en de kleur is lichter dan ben je klaar. Vul een glas met ijsblokjes en melk. Schep het dalgona-schuim op de melk.